Coach Vera Meens

MISSIE

Vera helpt je graag verder voor uw loopbaan, burn & bore-out, perfectionisme en hoogsensitiviteit.

Haar missie is mensen laten groeien en openbloeien. Weten wie je echt bent en wat je het liefst doet, is belangrijk om je vitaal te voelen en geluk te ervaren. Niet iedereen kent zijn talenten en deze mensen helpt ze graag in hun zoektocht naar wie ze zijn en wat ze willen. Daarnaast wil ze ook een antwoord bieden op de momenten dat het even niet meer gaat. Geen quickfix, wel een duurzame aanpak.

LOOPBAAN

Doen wat je graag doet, zinvol bezig zijn, voldoende voldoening ervaren van je werk en het bewaken van een gezonde werk-prive balans genieten extra haar aandacht als loopbaanbegeleider.


Kwalitatieve loopbaanbegeleiding is voor Vera een must en daarom werkt ze samen met het loopbaancentrum TWEG.


Ook werkgevers, managers en leidinggevenden kunnen bij haar terecht.


Vera werkt met loopbaancheques. Je hebt recht op 4 uur loopbaanbegeleiding voor 40 euro en je kan nog een verlenging aanvragen van 3 extra uren.

PERFECTIONISME

Perfectionisme begint vaak al op heel jonge leeftijd en ontwikkelt zich steeds verder tot op volwassen leeftijd. Het kenmerkt zich door een gevoel van 'ik ben niet goed genoeg'. Men gaat zich anders gedragen om toch maar goed genoeg te worden bevonden, of om toch erbij te horen en zo leuk te zijn.


Perfectionisme is een ongezond patroon dat zich kan uiten in de vorm van een laag zelfbeeld, faalangst, stress, paniek en angst, slechte zelfzorg, pleasen, leerproblemen, uitstelgedrag, …, en vooral niet jezelf zijn.


Er is een onevenwicht ontstaan tussen het denken en voelen, ratio en intuïtie, de rechter- en de linker hersenhelft. Deze disbalans dient weer gecorrigeerd worden. En eens gecorrigeerd, voelt men zich vaak heel bevrijd. Hierbij helpt Vera je graag verder.

BURN & BORE-OUT

Het is niet de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Het zijn vooral de druppels die de emmer gevuld hebben. Het gebrek aan grenzen stellen, altijd maar doorgaan, nauwelijks nee zeggen en niet bij je eigen normen en waarden blijven leiden vaak tot een burnout.


Bore-out kenmerkt zich dan weer vooral door een gebrek aan kwalitatieve prikkels op het werk, veel taken te doen hebben, maar daar quasi geen voldoening uit te halen. Verveling, te veel ergernissen en de uren aftellen, worden vaak genoemd. Gedachten als 'wat zit ik hier eigenlijk te doen' horen hier bij. Men heeft een hele dag gewerkt en voelt zich moe en onvoldaan op het einde van de dag.


Het wapen om niet te hervallen is als een recept met een aantal goede ingrediënten: goede inzichten in wie je bent, jouw kwaliteiten en valkuilen kennen, weten wat je wil in het leven en dat pad vooral uitvoeren. En veerkracht. Veerkracht is een echte hotskill voor een duurzaam resultaat. Veerkracht begint met de gepaste rust inbouwen, aanleren van de juiste vaardigheden, je persoonlijkheid begrijpen en jouw kompas juist zetten.


Samen met jou maakt Vera een analyse van jouw veerkracht en maak ze een risicotaxatie op een burnout. Deze risicotaxatie op burnout kan preventief en achteraf ingezet worden en is een genormeerd en gevalideerd meetinstrument.

HOOGSENSITIVITEIT

Hoogsensitiviteit, ook HSP genoemd, is een karaktereigenschap, een temperament. Deze extra dynamiek van je karakter leren kennen, geeft veel verheldering en vooral een mooie intense verdieping in je leven.


Het hoogsensitieve brein werkt een beetje anders dan een niet HSP-brein. En dat is helemaal ok. Een hoogsensitief brein heeft een aantal kenmerken:

  • het brein is gemiddeld meer gevoelig voor prikkels
  • prikkels worden door het brein diepgaander verwerkt
  • er is sprake van een meer dan gemiddelde emotionele intensiteit
  • het brein is sneller overprikkeld


Zintuiglijke prikkels komen bij hoogsensitieve mensen sterker binnen. Niet omdat hun zintuigen beter werken, maar vooral omdat de filterfunctie van de thalamus minder goed werkt. Hierdoor komen er gemiddeld meer prikkels binnen dan bij een niet-sensitief brein. Omdat de filterfunctie van de hersenen niet goed werkt en er te veel prikkels binnen komen, raakt het hoogsensitieve brein overprikkeld. De prikkels worden tevens diepgaander verwerkt. Hierdoor kunnen de emoties, die gekoppeld zijn aan deze prikkels intenser zijn (zowel negatief als positief).


Er zijn verschillende vormen van hoogsensitiviteit. Het is goed om te weten hoe zich dat bij jou uit, aangezien dit heel je doen, laten en zijn bepaalt.


Hoogsensitief zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer de valkuilen niet goed geweten zijn en de sterke kanten onvoldoende benut worden, loopt men een verhoogd risico op een burn- of bore-out.